Alla inlägg den 23 januari 2010

Av Elisabet - 23 januari 2010 15:45

Gick ut i naturreservatet Järvafältet vid lunchtid på lördagen för att få njuta av det fina vädret, laga lunch på stormkök och spåra med Nappe.


 


Vi gick ut en dryg km från parkeringen, hade Nappe i midjebälte med expanderlina och gjorde bas ute i skogen. Därifrån lade vi sedan ett spår på ca 300 m. Knappt knädjup snö som mest, men det blev lite pulsning. Nappe var helt tyst medan jag lade ut spåret, så jag höll på att inte upptäcka basen på väg tillbaka. Jag gick i princip i en fyrkant runt platsen vi valt som bas.


 


Efter ca 45 min liggetid var det dags för husse att sela på Nappe spårselen och börja. Det gick utmärkt. Han höll spåret perfekt och markerade alla föremål utom ett, som han dock gick rakt över. Flera gånger både korsade vi och gick vi i viltspår, men han klarade av det alldeles utmärkt. Grillkorv var belöningen för dagen.


Nappe är fortfarande lite orolig i basen, även om någon är kvar med honom, så han tuggade en del på grenar han drog ner från närliggande träd. Vi valde att låta honom hållas för att låta det minska ner av sig själv ju mer han växer på sig. Han är ju ändå bara knappt 10 månader.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards