Alla inlägg under juni 2011

Av Elisabet - 4 juni 2011 10:52

Fredag och lördag morgon har vi kört lite spår på gräsytan hemmavid. Vi har lagt dem tidigt på morgonen, men det har ändå hunnit bli soligt och varmt innan vi gått ut dem 1-2 h efteråt.


Vi har kört i fullängdslina och Nappe har plockat alla föremålen på egen hand - och kommit till föraren med dem! Vår träning på föremålsintresse har tydligen gett resultat! Nu ska vi bara se till att öka längd och antal föremål i lagom takt, så att detta håller i sig!


Vi har ju stegvis försökt att öka konditionsträningen, så det är kanske en av anledningarna till ett bättre spårresultat. Vi ska se till att forstätta med det också, för att så småningom kunna komma upp i rejält långa spår. Förhoppningsvis behöver han ju kilmeterlånga spår redan i höst, så det passar bra att öka stegringen nu över sommaren - nu när vi fått föremålsbiten att funka.


 

Av Elisabet - 2 juni 2011 10:45

Idag var det inte rallylydnadsträning pga den stundande helgen, så vi tränade lite vanlig lydnad istället. Husse och Nappe körde igenom ett helt program med kommendering, men Nappe var inte laddad alls. Efteråt körde vi lite freestyle och rally, och då blev det betydligt mer fart. En erfarenhet att med sig, så att han inte tröttnar på tävlingslydnaden. Värt att fundera på.

Ovido - Quiz & Flashcards