Alla inlägg den 9 januari 2011

Av Elisabet - 9 januari 2011 07:45

Idag passade vi på att träna lite rallymoment på klubben. Där finns det stora skyltar, som både syns och står mycket bättre i snön än våra små. Det hade börjat töa så vi försökte först att köra där det fanns tendenser till gräs under isen, men det var bättre att köra på delen som tidigare varit plogad och som nu bara hade ett 5 cm snölager.


 


Efter all positionsträning vi kört under lydnadsträningen märks det nu att det var ett tag sedan vi körde rallymoment strukturerat. Vid sättande framför, sitter Nappe inte längre helt rakt framför, utan han vill gärna sträva efter att sitta sig i utgångsposition vid sidan, så det blir lite snett. För att kompensera för det så använder vi mycket stöd med handtargetar för att visa honom vägen, så får vi se hur länge det kommer att behövas.


 


Vi känner att många av rallymomenten är bra komplement till lydnadsmomenten och det märks verkligen hur säker han har blivit på ställande, sittande och liggande när vi går ett varv runt honom. Vi har introducerat sättande under gång och det kör vi än så länge med röststöd och med handtarget. Nu vill det verkligen till att han lyssanar på vilket kommande det är som gäller!


 


Hemma har vi under veckan kört några fler små sökslag och tränat på backning runt föraren. Det har varit lite svårt att få igång själva rörelsen, men sedan vi började med targetstickan till tipsy-targeten, som har en mycket större knopp att fokusera på, så har det börjat funka! På söndagskvällen backade Nappe för första gången runt en stillastående förare! Även om det var med tragetstöd, så var det väldigt roligt att ha kommit så långt. Målet är ju att han ska kunna gå slalom mellan benen på föraren, fast baklänges, och just nu är det svårt för honom att komma in rätt med rumpan. Har han väl gjort det, så kan han backa igenom det steget, men backar han på benet med rumpan så stannar han. Fortsättning följer!


 

 


Ovido - Quiz & Flashcards