Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Elisabet - 11 februari 2010 20:33

Idag var vi på första träffen på rallylydnad 1 - en kurs vi råkade hitta på nätet när vi letade efter bollvallningkurs. Fantastiskt roligt! 1,5 h mycket effektiv träningstid med bara korta genomgångar mellan varje moment. Totalt 5 hundar var vi, så vi fick mycket instruktörstid/hund. Kursen går inomhus, så man behövde inte bry sig om varken kylan eller den hala snön.


I rallylydnadens nybörjarklass är det 31 moment att lära sig och vi fick väl pröva 6 av dem idag. Som belöning körde jag halverade korvslantar och det passade tydligen somliga utmärkt.


 


Mellen momenten, under genomgångarna, hade Nappe lite svårt att fokusera och ville egentligen gärna fram och hälsa på de andra hundarna, nästan bara tjejer förstås, men när vi körde momenten tycker jag att han kunde fokusera riktigt bra.


Vi hade också nytta av vårt kommando "handen" idag! (Tack Paula för tipset om att lära honom detta när han var liten!) Där är det meningen att han ska trycka nostryffeln mot en utfälld handflata, och att använda sk "target-hand" är tydligen väldigt användbart också i rallylydnad.

Ovido - Quiz & Flashcards