Alla inlägg den 19 februari 2010

Av Elisabet - 19 februari 2010 18:15

På rallydnadsträningen fick vi idag lära oss flera nya skyltar/moment, så nu är det inte så många kvar i nybörjarklass som vi inte ännu har fått smaka på.


 


Nappe har lite svårt att koppla av mellan de aktiva momenten, under de korta genomgångarna, men när han jobbar med fokus går det bra. Idag hade jag glömt den fiffiga godispåsen att ha i bältet, så det blev lite kladdigt med korvbitarna, men de misstaget ska jag inte göra om.


Tack vare att vi redan kunde "sitt" hyfsat, så var det nya momentet med att gå runt sittande hund inte så svårt. Där blev närheten till korven dock ett problem, men där har vi nog ett förslag på lösning. Vi funderar på om vi ska göra med klickern även på kursen, och inte bara när vi tränar hemma, men vi får se.


Mot slutet fick vi pröva att gå en "bana" med flera skyltar efter varandra. Det var lite svårt eftersom de andra hundarna redan hade gått flera gånger där, så det blev lite "nosigt". Hittills har vi tränat mest i vars ett hörn i träningslokalen, så detta behöver vi också lägga lite mer fokuserad träning på.

Ovido - Quiz & Flashcards