Alla inlägg den 16 april 2011

Av Elisabet - 16 april 2011 19:43

Nappe var på hugget idag, efter att ha fått viloa rejält efter förmiddagens träning.


På eftermiddagen körde vi sedan ett minisök om 7 föremål samt bollvallning, 8 skick. Matt-target och fotboll. Ett par skicka med kommenderad backning för att komma på rätt sida om bollen. God fart ut.

Av Elisabet - 16 april 2011 14:46

Idag gick vi en promenad i det fina vårvädret innan vi körde ett litet lydnadspass på klubben. Det märktes av att det var lite soligare än vanligt och att Nappe blev lite slöare än vad han brukar vara. Trots ytterligare en annan hund på planen höll Nappe dock fokus bra. De små ligg-vilorna fungerade bra. Han reste sig bara två gånger under detta pass. Övriga moment vi körde var fritt följ med tok-fokus, inkallning, hopp-sitt och rutan, idag med lånade koner. Två apporteringar, där han inte var så gripvillig. Han vill gärna tjuvstarta inkallningen när han ät trött, så det måste man vara uppmärksam på. Han höll dock mycket fin fart igenom hela inkallningarna och ända in till sittande. En inkallning med ställande gick väl sådär. Han stannande visserligen  men inom ca 2 kroppslängder.


Vi har mycket att jobba på men vi börjar bli allt bättre på att läsa när han är taggad eller låg, vilket påverkar han utförande väldigt mycket. Nu har vi ju kört många lydnadspass denna veckan, så en del tröttnad sitter väl i knoppen också...

Ovido - Quiz & Flashcards