Alla inlägg under februari 2010

Av Elisabet - 11 februari 2010 20:33

Idag var vi på första träffen på rallylydnad 1 - en kurs vi råkade hitta på nätet när vi letade efter bollvallningkurs. Fantastiskt roligt! 1,5 h mycket effektiv träningstid med bara korta genomgångar mellan varje moment. Totalt 5 hundar var vi, så vi fick mycket instruktörstid/hund. Kursen går inomhus, så man behövde inte bry sig om varken kylan eller den hala snön.


I rallylydnadens nybörjarklass är det 31 moment att lära sig och vi fick väl pröva 6 av dem idag. Som belöning körde jag halverade korvslantar och det passade tydligen somliga utmärkt.


 


Mellen momenten, under genomgångarna, hade Nappe lite svårt att fokusera och ville egentligen gärna fram och hälsa på de andra hundarna, nästan bara tjejer förstås, men när vi körde momenten tycker jag att han kunde fokusera riktigt bra.


Vi hade också nytta av vårt kommando "handen" idag! (Tack Paula för tipset om att lära honom detta när han var liten!) Där är det meningen att han ska trycka nostryffeln mot en utfälld handflata, och att använda sk "target-hand" är tydligen väldigt användbart också i rallylydnad.

Av Elisabet - 7 februari 2010 18:46

Idag gick vi på långpromenad längs "bäverbäcken". Solen strålade och det var ett ljuvligt väder. Inkallningsövningar och kortare budföringar har vi också hunnit med. För närvarande kör vi med korvslantar som uppmuntran, och det fungerar  riktigt bra. Vi ska köra med det på rallylydnadskursen också, för det är väldigt poulärt.

 

Vi har köpt ett nytt dragbälte och det kändes toppen. Det blev ett Baggens med grenremmar, som kommer väl till pass i vår när vi kommer att kunna börja springa tillsammans.

 


Av Elisabet - 6 februari 2010 18:30

Det går framåt med vardagsträningen. De värsta hormonrusningarna verkar ha minskat både i antal och styrka, så nu börjar vi kunna köra mer fokuserat igen.


Den vardagliga träningen går ut mest på linförighet, ställande under gång och fjärrdirigering med sitt och ligg. På längre promenader kör vi budföring och det gillar Nappe verkligen. Visst kan han bli så het att han tjuvstartar, men eftersom det bara händer någon gång ser vi det som ett "bra" fel än så länge.



Hanteringsmässigt går det bra både med kloklippning, smörjning av tassar och pälsvård. Han är ju rätt långhårig nu, men den vanliga pälsen kräver inte så mycket mer än ren borstning. Bakom öronen, där han är lite lockig, blir det dock lätt små tovor och de försöker vi hålla i schack.

 


När det gäller ingångarna med uppletade föremål så har det hänt en hel del under veckan. Nu håller han oftast i föremålen hela vägen fram och nu får han gå runt oss innan avlämning. Vi har inte börjar med sättande än, utan vi skyndar långsamt - och så länge som det verkar ge resultat så kör vi på som vi gjort hittills: Dagliga träningar och en liten stegring varje vecka.


Nästa vecka ska vi börja en kurs i rallylydnad och det ska bli spännande!

Ovido - Quiz & Flashcards