Alla inlägg den 1 september 2010

Av Elisabet - 1 september 2010 20:30

Idag var det dags för röntgen av höftleder och armbågar.


Vi inledde med att ta en löptur på Järvafältet med orientering 1,5 h på förmiddagen. Då vi plötsligt sprang på två bestånd med små kantareller, passade vi på att pröva på kantarellsöksmoment också. Trots att han var inne i löpningsfokus kunde han med lite stöd koppla om och markera kantareller, trots att de var små och han inte blev riktigt igångsatt med arbetstecknet. Roligt attvi får pröva på det även med icke-hanterade kantareller, även om det inte var planerat!


På eftermiddagen var det dags att åka till veterinären för höftleds- och armbågsröntgen. Vi väljer att röntga armbågarna också, eftersom det krävs om man har tjänstehundsambitioner. Vi har ju planerat att påbörja förberedande räddningshundsutbildning i höst... Vi får väl se hur det blir med det så småningom, men det var lika bra att få alltihop röntgat på en gång.


Lite trögsövd var han, som vanligt. Det tar nästan 15 min längre för Nappe att sova ordentligt jämfört med "vanliga" hundar, kan vi säga nu efter totalt tre sövningar hittills.


Eftersom han har så smal rygg, gick det inte att få en stabil bild på höfterna utan att lägga honom i stödvaggan. Visst ser det lite otäckt ut...


   


Vi passade också på att kontrollröntga framtassarna efter skadan på ena tån i höger framtass, men det syntes inga pålagringar där enligt veterinären, så det kändes skönt att få bekräftat.


 

Ovido - Quiz & Flashcards