Alla inlägg den 7 september 2010

Av Elisabet - 7 september 2010 21:28

Idag hade vi tälingslynadsträning med Susann på Dog Spirit. Vi fick en timme alldeles för oss själva med henne och det tog oss ett stort steg framåt. Vi körde igenom i princip hela lydnadsettan och Nappe var fantastisk! Han var så taggad och laddad men kunde ändå hålla ihop det rikigt bra. Det som hände lite utanför ramarna var att han inledningsvis i vissa lägen sprang iväg till när Susann kommenderade och sa "marsch". Efter två gånger kom vi på att det nig var "sviterna" av rapportlägret, där vi verkligen ville att han skulle springa till husse på just det komandot, så då vred vi runt oss så att husse inte stod så att det verkade som han stod i mottagarposition.


Vid inkallning blev det samma resultat som igår på tränikng på klubben inledningsvis, då han valde att gå med föraren istället för att sitta kvar. Detta tror vi också härrör från rapportlägret, där han ännu inte riktigt lyckats smälta alla intryck, men det ska nog fixa till sig när poletten har trillat ner. Nu komer vi att köra en del med kvarsittande, för att komma ifrån det här.


Utöver de vanliga momenten körde vi en del positionsträning vid sidan, vändningar samt även backning i fotposition. Idag kunde jag i princip bakca runt i en cirkel och få honom att följa med vid sidan, även om han vid något tillfälle gick 1 dm längre ut från sidan än idealiskt.


Sammanfattningsvis en riktig höjdarträning! Vad inspirerande!

Ovido - Quiz & Flashcards