Alla inlägg den 25 september 2010

Av Elisabet - 25 september 2010 18:44

Idag har vi kört lite lugn tävlingslydnadsträning på klubben, med kommendering och fokus på trygghet i kvarliggande/-sittande. Nappe var betydligt mindre känslig för störningar från tränande hund på planen bredvid resp folk, cyklister och hundar som passerade förbi på vägen. Torkade kycklingmagar blev extr belöning vid stillasittande eller kavrliggande och det verkade han uppfatta på rätt sätt. Han satt kvar inför inkallning 2 av tre gånger, men kom sedan direkt tillbaka när husse skulle göras om momentet, så den träningen är också på rätt väg.


På hoppet verkar nu husse ha hittat ett lagom avstånd, så att Nappe får ett par rejäla galoppsprång före hindret och även om han gör ett litet kontakthopp upp mot handen precis när han ska sätta sig ner, så går momentet som helhet bra.


Apporteringen är fortfarande osäker eftersom det blir sådana konflikter mellan att inte få ta och uppmanas att ta, men vi tränar vidare...


En liten promenad i släpande lina i naturreservatet intill klubben fick avsluta och Nappe verkar vila allt mer kavlitativt efter träningar nu.


På promenader är han allt lugnare och idag kunde han tom välja husse före en katt som satt och glodde. Jättekul: Han var visserligen lite intresserad av att rulla sig i kamelbajs (eller var det från dromedar?) efter den lilla cirkusens besök på gräsytan hemmavid, men det gick också att avleda ifrån.


Två korta sökslag inomhus med rullmarkeringsträning och några korta positionsövningar i fotposition är sedan det enda vi gjort extra under dagen.

Ovido - Quiz & Flashcards