Alla inlägg den 6 september 2010

Av Elisabet - 6 september 2010 22:40

Idag har nappe varit hemma från dagis, för att ta igen sig lite från förra veckans aktiviteter.


En drygt 1 h löp- och orienteringstur på Järvafältet med matte vid lunch och rastning med särsklida passivitetsinslag fick bli vad vi gjorde på dagtid.


På kvällen åkte vi en stund till brukshundklubben och deltog i lydnadsgruppens organiserade träning, där vi körde platsliggning, lite linförighet och tandvisning. Vi var många hundar på plats idag så det blev lite oroligt. Fr a var det några rottisar som skällde och stod i, och det påverkade Nappe negativt. När det var dags för inkallning ville han inte vika från husses sida. Därför deltog vi inte hela träningen utan anpassade oss efter hans behov. Vi avslutade med lite positionsträning och vändningar på stället, för att inte köra för mycket. Ska nu bara fixa en bild av honom att sätta upp på lydnadstavlan på klubben också, som vår instruktör puffade för idag.

Av Elisabet - 6 september 2010 22:31

Idag genomförde vi mentalbeskrivning på Kungsbacka Brukshundklubb, där uppfördaren hade samlat de 3 hundar i kullen som bodde inom rimligt avstånd.


Nappe hade ju både lägret och sin lösa mage i bagaget, men löste det ändå på en acceptabel nivå. Han ville inte leka med deras föremål - ca 3 ggr så tjockt som de kampleksaker han gillar i vanliga fall och han har svårt att gå ner i varv vid passivitet. Uppfödaren sa att det säkert tar upp till 2 års ålder innan han trappar ner på sitt inre tempo och vad vi hört från andra med hanar i äldrekullen, så stämmer det gott. Vi får med andra ord vänta och se...


Det vi är väldigt nöjda med var att hanteringen gick så bra och att han klarade att husse gick med bland åskådarna utan att söka sig dit hela tiden. Han klarade också störningarna från åskådarna väldigt bra, vilket var en detalj vi trodde skulle kunna bli besvärlig eftersom han är så lätt att trigga igång.


Det ska bli kul att jämföra hans resultat med rasstandarden...

Ovido - Quiz & Flashcards