Alla inlägg under april 2011

Av Elisabet - 17 april 2011 19:26

På söndagskvällen körde vi lite bollvallning inomhus. Först några gånger med target-matta men sedan utan. Några gånger fastnade bollen så att han behövde hjälp med att backa för att kunna börja om, men flera gånger vallade han genom hela korridoren. Ett gott intresse! Det ska bli kul att börja köra det utomhus snart också!

Av Elisabet - 17 april 2011 19:18

Idag hade vi egenträning med lydnadskursen igen. Vi körde en hund i taget och fokuserade på var respektive ekipage vill träna på. Med Nappe körde vi fokusträning på väg in på planen, fokus under linförighet, inkallning med ställande och  rutan. Det rörde sig främmande ekipage över planen så vi körde lösa moment i långlina. Det var bra för det kom en åskådare som smög fram och vrålglodde på oss från planen intill som störde Nappe så pass att vi fick stoppa honom i linan. Efter det gick gubben och vi kunde fortsätta normalt igen. Ett mycket bra fokus och ett bra intresse för rutan. Linförigheten körde vi även mellan stående människor på planen (knappt 2 m lucka) men det gick alldeles utmärkt. Efter att ha få ligga en stund i bilen körde vi en platsliggning med de andra 3 hundarna. Nappe var lite skällig då vi ställde upp oss men blev tyst så fort han fick lägga sig. Vi körde i en minut och flera förare stod kvar hos sina hundar.


Efter träningen körde vi föremålsövningar för spår. Både föremål i ruta med utgående spår och ett friliggande spår med tre föremål och ett terrängbyta samt ett hinder i form av staket. Jättebra fokus trots de svåra förhållandena. Kort liggetid och aktiviteter och spår strax intill. Föremålsintresset blev allt bättre genom övningen. Totalt 8 föremål.

Av Elisabet - 16 april 2011 19:43

Nappe var på hugget idag, efter att ha fått viloa rejält efter förmiddagens träning.


På eftermiddagen körde vi sedan ett minisök om 7 föremål samt bollvallning, 8 skick. Matt-target och fotboll. Ett par skicka med kommenderad backning för att komma på rätt sida om bollen. God fart ut.

Av Elisabet - 16 april 2011 14:46

Idag gick vi en promenad i det fina vårvädret innan vi körde ett litet lydnadspass på klubben. Det märktes av att det var lite soligare än vanligt och att Nappe blev lite slöare än vad han brukar vara. Trots ytterligare en annan hund på planen höll Nappe dock fokus bra. De små ligg-vilorna fungerade bra. Han reste sig bara två gånger under detta pass. Övriga moment vi körde var fritt följ med tok-fokus, inkallning, hopp-sitt och rutan, idag med lånade koner. Två apporteringar, där han inte var så gripvillig. Han vill gärna tjuvstarta inkallningen när han ät trött, så det måste man vara uppmärksam på. Han höll dock mycket fin fart igenom hela inkallningarna och ända in till sittande. En inkallning med ställande gick väl sådär. Han stannande visserligen  men inom ca 2 kroppslängder.


Vi har mycket att jobba på men vi börjar bli allt bättre på att läsa när han är taggad eller låg, vilket påverkar han utförande väldigt mycket. Nu har vi ju kört många lydnadspass denna veckan, så en del tröttnad sitter väl i knoppen också...

Av Elisabet - 15 april 2011 18:45

På fredagskvällen körde vi en halvtimmes promenad och lite lydnadsträning på klubben. En kortare spårövning hann vi också med. Lite lynniga vindar och bara en knapp halvtimmes liggetid gjorde dock att Nappe växlade en del mellan spårkärna och vinddrift. Lydnadsträningen gick utmärkt. Vi säkrade upp i långlina efter lite uppvärning med linförighet och fokuserade på att köra korta avbrott med ligg-vilor emellan. Mycket gott fokus och bar fart överlag. Avståndsbelöning i plankanten efteråt funkar fint.

Av Elisabet - 14 april 2011 21:45

Vi inledde dagens träning med en knapp halvtimmes promenad. Sedan körde vi en hund i taget och det var husse som körde idag. Lite för mycket styrning på lydnad innan skick till rutan gjorde att farten in blev mycket låg. Mattes alla träningstips gjorde dessutom husse ibland lite förvirrad. Övrigt körde vi fjärrdirigering och fritt följ med långlina. Avslutning med en kort promenad med Enzo.

Av Elisabet - 13 april 2011 18:45

Denna onsdag körde matte och Nappe en kortare träning på eftermiddagen. Moment från Lkl 1, Lkl 2 och appellklass blandades och lösa moment kördes med långlina. Många liggvilor emellan momenten. Bra fokus och ett jättebra avslut med avståndsbelöning i plankanten.

Av Elisabet - 11 april 2011 15:00

Idag sprang vi för första gången på säsongen. Ca 3,5 km blev det och Nappe visade på god dragdisciplin hela tiden. Nästa gång ska vi ta med vatten til honom att dricka på vägen, även om det är korta sträckor nu i början. Då får vi in bra rutiner till framtiden och förebygger drickande ur bäckar och diken.

Ovido - Quiz & Flashcards