Alla inlägg under april 2011

Av Elisabet - 5 april 2011 21:34

Körde idag en promenad på Järvafältet och avslutade den med ett par vindmarkeringsövningar i fin sidvind. Det första föremålet var placerat på marken. Det hade han i nosen redan innan vi hade givit arbetstecken och han visste precis vad det var fråga om. Ett föremål var placerat på drygt 1,5 m höjd vilket han inte var van vid, men han reagerade direkt även om han fick jobba en stund för att fatta vad det handlade om. Han erbjöds att gå förbi vittringen för att kunna vända om och säkra upp vittringen men han valde själv att arbeta ut vittringen fullt ut. Framförgåendet på bred grusväg, gick bättre än någonsin förut. Fokus framåt även om han pendlade något över vägen, men det är en detalj vi står ut med när vi kombinerar och kör vind- eller spårövningar efter promenaderna.

Av Elisabet - 4 april 2011 22:41

Körde idag lite träning med fr a Enzo och Marley. Efter inledande uppvärmning körde vi en hund i taget. För Nappes del var det 100%-ig ögonkontaktsfokus som gällde. Det gick utmärkt. Lite skällig och ofokuserad blev han då andra ekipage kom och gick, totalt 7 ggr (!), men "han är ju vallhund" som en träningskompis sa...


Körde en platsliggning men då resta han sig ganska snabbt. Ska körda enligt helt nytt koncept där och inte köra mer än 30 s en period.

Av Elisabet - 3 april 2011 22:30

Idag: söndagsträning med lydnadskursen och dess instruktörer. Eftersom kursträffen inte var förrän på eftermiddagen kunde vi gå en längre promenad före lunch, vilket verkade göra att Nappe var mer fokuserad under själva träningen.


Denna dag körde husse och fokus var att Nappe skulle hålla ögonkontakt hela tiden från kommando genom första steget och vidare under förflyttning. Först körde han bara korta, korta moment med ett-två steg men kunde sedan utöka. Jättebra resultat! Det ska bli kul att fortsätta med!


Sedan någon fjärrdirigering och några försök med rutan. Fjärren gick bra men intil rutan var det för mycket hundar i rörelse så det lade vi ner snabbt.


Tyst och fint arbete hela träningen! Gott fokus!

Ovido - Quiz & Flashcards