Alla inlägg den 5 mars 2010

Av Elisabet - 5 mars 2010 12:30

Så var det näst sista träffen på rallylydnadskursen. Vi gick först igenom de skyltar vi ännu ej tagit upp. Det var bl a "Tysk-väningen", där föraren svänger helt om vänster medan hundensvänger höger runt föraren, och "hund sitt framför - 1+2+3 steg bakåt". Dessa skyltar hade vi redan tränat på hemma, så de var inga nyheter för oss. Vi fokuserade istället på att kunna köra moment i närheten av de andra hundarna och ändå kunna hålla fokus.


Vi körde bara hårda godisar som belöning idag, vilket hade till följd att Nappe ofta satte i halsen. och började hosta.  De här specialpulorna har dock varit väldigt bra trots detta. Kursledaren Sussanne gav oss tipset om dem när vi fick "låna" av henne när vår korv tog slut förra kursträffen, så vi ska blanda upp sådanamed korvslantar i fortsättningen.


som avslutning fick vi köra en bana med tolv skyltar och det gick jättebra. Tidigare gånger har vi väntat till sist med Nappe, men nu körde vi först, eftersom han var lite orolig och rastlös. Han klarade att hålla fokus riktigt bra och satt kvar fint då man skulle gå runt honom, vilket har varit lite svårt förut. Jag behövde inte locka med godis utan kunde ha en bit i munnen eller ta direkt från påsen och ge honom. det räckte. De fåtal gånger han tittade bort från mig, kunde jag med röst och lite förändrat rörelsemönster snabbt få in honom i fokus igen.


Särskilt nöjda är vi idag med att Nappe börjat lägga sig pladask så att hela magen kommer i golvet samtidigt och han fortsätter att både sätta sig och lägga sig rakt.

Ovido - Quiz & Flashcards