Alla inlägg den 8 mars 2010

Av Elisabet - 8 mars 2010 18:08

Idag bjöd de förändrade snöförhållandena på en icke planerad möjlighet för oss när vi skogsrastade efter jobbet. Snötäcket var nu så packat att Nappe kunde springa utan att sjunka ner så mycket, så vi tog chansen att pröva ett litet uppletande.


Vi hade redan en kampleksak igång sedan början på promenaden och det var den vi lade ut. Vi vallade inte en hel sökkorridor utan bara den yttre delen av den och skickade honom utan tjänstetecken.


Medan husse vallade och lade ut leksaken så satt Nappe så stilla och fint. Jag höll ett par försiktiga fingrar runt halsbandet för att undvika tjuvstart men det vara precis på slutet när husse kom tillbaka som jag behlvde hålla emot - och det bara lite, lite.


På kommande sprang han sedan fint ut i rutan, med god fart och lugnt arbetande. Han gjorde plötsligt ett jätteskutt fram till föremålet och kom sen sedan som en kanon mot oss - MED kamprullen. Han kom in, satte sig, släppte visserligen rullen två gånger, men tog upp den igen och kunde till slut också avlämna den på kommande.

 

Vi blev förstås jätteglada och körde sedan en gång till utan synretning genom att lägga ut kamprullen igen när vi belönings-kampade efter det första sökslaget. Lika bra resultat, om inte bättre, eftersom han nu höll i rullen hela momentet.


Längre upp i skogen körde vi också en kort budföring med två löpor om knapt 20 m och idag gick det som det skulle. (Senast ville han ju inte springa tillbaka till utgångsföraren.) Han väljer visserligen olika ingångar på de båda sträckorna, men han ska få välja själv vilken variant han trivs bäst med, så vi lägger ingen kraft på at styra det i någon riktning ännu. (Vid ingångarna med föremål under uppletande så kommer han in runt om föraren varje gång, men vid budföring gör en han snabb vänstersväng på mottagarens vänstersida. Lite festligt att han gör olika på sträckorna...)

Ovido - Quiz & Flashcards