Alla inlägg den 21 mars 2010

Av Elisabet - 21 mars 2010 16:48

Vi startade söndagsträningen ute, med ett pass tillsammans med Emma och Gillis. Det blev uppletande och budföring.


På uppletandet körde vi idag i två korridorer och det var Gillis tur att börja. Med Nappe körde vi utan synretning, med 2 föremål i första och 1 i andra koorridoren. Han var lite orolig vid baslinjen men letade fint och kom bra med föremålen. Han gick inte runt och satte sig utan ville lämna av framifrån. Däremot fick han gå runt till utgångsställning innan nästa skick.


Därefter låtsades vi lägga ut ett föremål långt ut i rutan och lade ut ett närmre baslinjen. Han hämtade föremålet och blev utskickad igen. Efter sitt genomsök kom han snabbt tilbaka och satte sig i utgångsposition, som för att visa att han inte hittat något. Det var kanske tidigt att köra ett tom-slag redan nu, men det var intressant att pröva.

 


Budföringen körde vi 4 sträckor med kommenderingsstörning. Nappe sprang intill matte och gick inte självmant till mottagaren, men kom när Emma kallade på honom. Farten var mycket fin liksom ingångarna. Andra vändan till Emma tog han också omvägen via matte tills Emma ropade på honom. Vi är dock nöjda med resultatet eftersom det var första gången vi körde med kommenderingsstörning och både fart och ingångar var så bra.


Hemma körde vi platsliggande, rallyträning och ett minisök. Rallyn och minisöket gick utmärkt - 7 föremål med 5 bra avlämningar och 2 släpp men upplockande på eget initiativ. På platsliggandet är han inte helt trygg än, så där måste vi jobba hårt och regelbundet.

Ovido - Quiz & Flashcards