Alla inlägg den 6 mars 2010

Av Elisabet - 6 mars 2010 21:15

Idag har vi kört lite rallylydnad, både inne och utomhus i olika pass samt gått på skogspromenad.


På inneträningen lärde vi oss tre nya svängar: på stället höger, på stället vänster samt hund runt vänster vid sidan av föraren. Detta prövade vi sedan på utomhus när vi körde banträning på en parkering utanför huset.


 


Det märks på Nappe att han är lätt att trigga igång och tar man fram kameran så släpper han alltför ofta allt för att komma så långt in i objektivet som möligt. Det gör att en del bilder blir lite speciella...




På banträningen utomhus märktes det också att han var lättstörd. Bilar kom och åkte, människor kom och gick med och utan hund, och allt det behövde han ha lite kol på idag när vi körde. Resultatet är ändå ok. Vi behöver ju köra banor för att både lära oss läsa skyltar och anpassa avstånden till dem. Detta kombinerar vi med att köra fokusträning för Nappe.


 


På skogspromenaden prövade vi att köra ett par budföringar men han var inte intresserad av att komma till matte, mer än för att runda henna och springa till husse som tydligen hade den bästa leksaken för dagen:en orange dummy. Vanligt godis förslog inte som stöd, men det beror kanske på att vi kör rätt många pass varje vecka och belöningen behöver varieras. Han har dock ett fint näravstånd när vi går i skogen, så det känns bra. Han har börjat trotsa lite på inkallningarna nu, men det hör väl till åldern och hormonperioden. Vi ska ha med korv nästa gång så får vi se om det går bättre.

Ovido - Quiz & Flashcards