Alla inlägg den 7 maj 2010

Av Elisabet - 7 maj 2010 19:45

Efter en tuff arbetsvecka körde vi ett kort träningspass inne. Det blev positionsträning vid vändningar, lite träning av bakdelskontroll på klossen samt introduktion av nytt kommando till targetmattan.


Klossträningen går framåt för varje pass, trots att vi enbart kör korta, korta stunder. Ibland inte mer än några mninuter per gång. Nu kan han vrida sig även åt vänster om vi står framför, men har fortfarande lite svårt att förbli stående ifall vi ställer oss precis bredvid honom. Då sätter han sig oftast men vi klarar att stå vinkelrät mot honom vid vridning åt höger i alla fall.


Positionsträningen vid vändningar går bra förutom vid rena sidosteg åt höger. Då får han inte med sig rumpan, utan komer in snett. Vi väljer att inte nöta på det förään vi har kommit på ett sätt att stötta honom i vridningen, så vi ska kolla det med Susann på nästa träning.


 


För att skapa oss större handlingsfrihet i både bollvallningen och framtida fjärrdirigeringsmoment har vi nu börjar byta kommando nä'r han ska gå ut till mattargeten. Först körde vi "mattan" men ska sadla om till "ut". Den omskolningen ska gå stegvis, men det verkar som om han fattar väldigt bra ändå vad det handlar om, så efter ett par korta pass med "uuut mattan", så kör vi numer bara "ut". Vi får se om det håller till kommande veckas kursträningspass. Som avslutning puttade vi fotboll några gånger också och han verkar inte ha några svårigheter att köra med varierande bollstorlek.

Ovido - Quiz & Flashcards