Alla inlägg den 29 maj 2010

Av Elisabet - 29 maj 2010 21:19

Idag har vi tränat lite lydnad - och så bollvallning!


I lydnaden körde vi vändningar på stället med fokus på vänstersväng, för att få med bakdelen. Det går allt bättre att köra rena vridnikngar på stället även om vi ännu inte har kommit så långt att det funkar på klossen. Men han börjar bli allt bättre på att fatta vad det går ut på.


Vi körde bollvallning med två stora bollar utomhus och det gick kalasbra! han gick ut väldigt fint och lade sig korrekt och rakt bakom första bollen. Jag tar något steg framåt där jag dirigerar så att det ska bli tydligt, men jag använde inte höger/vänster utan enbart handtecken och "UT". Han fick till flera riktigt bra och långa invallningar innan han vid ett tillfälle lade sig framför en boll. Då kunde jga kalla in och skicka honom igen. Det verkar som att han lägger sig framför när han söker extra kontakt, så vi lägger inte alltför stor vikt vid det som "fel" ännu.


En boll vallade han lite snett så att den gick över planen mot den andra bollen. Då kallade jag in och skickade ut igen, så att han sedan kunde börja valla den igen. Jättekul! En väldigt trevloig träningsstund, med lagom med störning av de normala rörelser som blir på gångvägar i ett bostadsområde.


Det vi ska fundera på till nästa gång är hårdare pumpning av bollarna och om vi ska ha något belösningsföremål att ge när träningen är klar. Idag körde vi enbart med godis.


Ovido - Quiz & Flashcards