Alla inlägg den 16 maj 2010

Av Elisabet - 16 maj 2010 17:20

Idag körde husse ett litet motivationsspår eftersom matte lade spår på brukshundklubbens tävling. Korta motivationsövningar med apportering av träföremål blev det. Stort intresse och bra apportering blev det i alla fall.


 


När matte kommit hem körde vi en kort bollvallningsträning. Utskick till mattan och belöning med att få putta boll ifall han lade sig rakt - och det gjorde han. Han lade sig mycket bra idag och hade verkligen fokus på mattan och inte bollen. Vi prövade också med att ha bollen liggande framför mattan och det enda som hände då var att han inte lade sig ner utan behövde hjälp till det. Att lyfta in bollen från sidan har tydligen varit en bra metod. Vi kör den ett tag till tills vi är säkra på att läggandet sitter. Den smalare mattan verkar inte ha någon betydelse alls - förutom möjloigen att han lägger sig rakare på den än förut.

 


Av Elisabet - 16 maj 2010 16:49


 

Jo då, det blev ett litet spår, men vi hann också med en kort bollvallningsträning.


Vi körde med husse som förare idag och det märkets att det blev en liten omställning för Nappe. Vi har ju valt att köra honom båda två även om det kan innebära att vi riskerar att förlora i detaljer. Vi tjänar ju flexibilitet på det sättet och det tycker vi är mer värt.

   


Nappe var inte helt fokuserad idag men vi körde ändå några rena puttningsövningar och några raka utskick til mattan. När vi förde in bollen gick det brfa fram tills dess den låg precis framför mattan. Då gick han hellre på den direkt istället för att lägga sig först.

   


På kvällskvisten körde vi ett kort spår som fick ligga medan vi var ute och sprang. Nappe fick vänta i bilen. Det blev ett knappt 100 m långt med många täta vinklar och små föremål, lagt i skog. Han inledde lugnt men genade över andra vinkeln, var ovillig att plocka upp föremålen och missade den sista lilla läderbiten. Behöver köra korta spår med fokus på föremål och apportering av dem.

Ovido - Quiz & Flashcards