Alla inlägg den 27 maj 2010

Av Elisabet - 27 maj 2010 21:54

Jaha. Vi har haft problem med en datorskärm så att vi inte kunnat vara ute på webben något de senaste dagarna, men idag hade maken fixat en ny. Kalas!

Detta har ju haft till följd att vi inte ha kunnat rapportera under några dagar, men nu är vi tillbaka!


Vi har haft flera aktiviteter på gång.

Nappe har skolats in på ett  nytt dagis. Det har gott kanon, så han fick gå heldag tre hela dagar innan han egentligen skulle börja. han har redan en tjejfavorit där - en som leker mycket - och det passar ju eftersom de är 5 hundar i ett rum om dagarna.


Vi har de senaste dagarna bedrivit lågintensiv träning. När vi har kört något målinriktat så har det varit kopplat till bollvallningen.


Vi har kört två pass inomhus där vi introducerat 2 bollar och dirigering. Inte fullstora bollar dock, men i fotbollsformat.


Idag var det så dags för första utepasset med stora bollar. Vi körde på ny plan eftersom gräset är oslaget på vår "vanliga" träningsäng, med två katter som störning och utan mattor som riktvärden för läggandet.


Nappe går ut bra och går ha till fel boll så kan man kalla in honom igen. Idag lade han sig framför bollen ett par gånger, men vi tror att det var för att han tyckte det var onödligt långt bort samtidigt som att han ville ha ögonkontakt. Ligger han bakom en boll så är det lätt att han hamnar i mask med föraren och det fixar han inte riktigt ännu. Själva puttningen på bollen fungerar också bra, även om vi inte idag krävde att han skulle valla ända fram till baslinjen. Vi tyckte att det blev ett riktigt bra pass, trots att det var så många nya parametrar inblandade. Nu kommer vi att gå tillbaka något för att säkerställa raka lägande, bakom bollen, och sedan köra på igen, så får vi se hur mycket repetition han behöver.


Nu är det också läge för oss att börja trappa upp rallylydnaden eftersom vi ska gå intensivkurs två söndagar i början på juni. Det ska bli jättespännande, med nya instruktörer, på ny brukshundklubb och så.

Ovido - Quiz & Flashcards