Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Elisabet - 30 maj 2010 22:07

Idag var vi på miljödag i Järfälla BK's regi - en dag i miljöträningens tecken, med inslag av mörker, eld och instabila underlag.



















Vi fick börja med att förarna fick gå runt banan, med den skillnaden att i gångarna använde vi ficklampa.

 


   


Banan innehöll flera steg: En tur i skottkärra, promenad på högt bord, flera moment där hunden skulle bäras, lyfta och lämnas över till annan förare.


   

 


Sedan fick vi gå på instabilt underlag, förbi höga ljud och eld. Det var varmt den här dagen, så det var extra viktigt att dricka ordentligt.
























Sedan var det dags att gå in i mörka gångar. Nappe "var på" och ville helst gå in först hela tiden. På ett par ställen fick man lyfta hunden, då det var stora nivåskillnader. Det fanns också gallertrppor som hunden skulle ta sig uppför. Detta klarade han alldeles utmärkt! Här är han på väg ut ur en av tunnlarna.

 


Det fanns också en hög trappa utomhus som vi skulle gå uppför. Det är ju betydligt svårare eftersom man ser ner både bredvid den och ner mellan spjälorna. Sedan fick man gå ett varv uppe på taket där underlaget var gjort av galler som låg löst och skapade ytterligare ett moment av instabilt underlag.

 


Som avslutning körde vi en uppbindning på linje där förarna lämnade hundarna. Sedan fick man hämta någon annas hund och sedan byta till "rätt" hund igen.


   


Nappe fick beröm och fin kritik för sitt genomförande. Dessutom var han "trevlig" och hade "helt rätt attityd". Jättekul att höra och extra roligt eftersom vi inte hade tränat gallertrappor o dyl i förväg.

 











Ovido - Quiz & Flashcards