Alla inlägg under maj 2010

Av Elisabet - 1 maj 2010 13:26

Idag var det dags för kursavslutning och "examination" enligt SBK's allmänlydnadspass. Vi skulle genomföra 12 olika moment, varav ett eget val, som skulle bedömas av instruktörerna.

Nappe var lite stressad och hade svårt att gå ner ordentligt i passivitet och försökte dessutom protestera lite mot husse när ville att de skulle köra igång. Husse kämpade dock på och lyckades inte bara få genomförande av momenten utan också god kvalitet i flera av dem.

Som eget val hade vi apportering och det gick utmärkt, trots att en hund höll på i agilityhindren bakom honom.



För bruks- och tävlingslydnadens del blir det nu en period när vi inte satsar på att lära så mycket utan att befästa det vi redan smakat på. Eftersom vi fortsätter ett tag till med rallyn och bollvallningen så är planen att inte börja med något nytt förrän efter sommaren. Blir det som det känns nu framförgåendet som blir nästa stora utmaning. Spåren fortsätter vi med liksom budföringen, som efter hand kommer att utvecklas mer och mer rapportlikt med längre sträckor och mer bastjänst. Grundlydnaden tror vi att vi får mycket av tack vare rallylydnaden, så den får rulla på som det faller sig.

Av Elisabet - 1 maj 2010 13:20

Idag är det vilodag från målinriktad träning men vi har gått en promenad på Järvafältet, vår naturreservat, en tur på drygt 3,5 km.


Vi körde i sele och expanderlina. Vid möten kommenderade vi "sitt-stanna kvar" och ibalnd stöttade vi lite med att gå närmre honom, men generellt fick han sitta i expanderlängd. Vi mötte både hästar, gående, cyklister och ekipage med hundar men Nappe klarade det bättre än någonsin.


Han blev lite nosig efter att ha mött en lös (i naturreservatet!) labbe och markera vill han fortfarande göra långt efter att blåsan är tom, men jag är jättenöjd man vardagslydnaden för dagen. Vi fick tom beröm av de mötande ryttarna för att han sann så stilla och fint!


Efteråt: bara lite päls- och klovård...


 

Ovido - Quiz & Flashcards