Alla inlägg den 6 februari 2011

Av Elisabet - 6 februari 2011 18:18

Idag startade lydnadskursen med fokus på lydnadsklass 2 på klubben. Nappe var klart yngst, som vanligt, men han visade sig från in allra bästa sida!


Trots att vi höll på totalt 3h, så lyckades han hålla fokus hela tiden träningen pågick. Vid slutgenomgången började visa sig lite matt, så vi avstod från att gå rastningspromenad med kompisgänget.

 


Vi inledde med gemensam promenad till ett fält som var lite mindre halt än vår appellplan. Där kollade instruktörerna på varje ekipages fria följ medan vi andra fick träna på tasstarget. Vi var ju redan bekanta med det, sedan bollvallningskursen, så vi behövde ju bara repetera lite. Visst försökte Nappe att ibland dutta med nosen på targeten eller lägga sig vid den, men han kom relativt snabbt med på noterna igen.

        


 


Under "uppkörningen" med det fria följet gick Nappe alldeles utmärkt. Trots att det fanns andra hundar i närheten och det både rörde sig vandrare på vägen och skridåkare i spåren intill där vi höll på, så gick han väldigt bra.


 


Efter fikapausen fick vi pröva på att använda tasstargeten vid sändande till rutan. Nappe fick börja och han klarade även detta med beröm. När husse vid ett tillfälle backade ut lite längre från rutan innan skicket så blev Nappe lite förvirrad, men husse ropade tillbaka honom och skickade på nytt med ett alldeles utmärkt resultat.

     


 

Nappe kunde till och med kampa med husse efter momentet med rutan. Även det går allt bättre!


Under kursträffen blev det ju många tillfällen att sitta i passivitet och detta har aldrig Nappe klarat bättre än vad han gjorde idag. Riktigt roligt!!!


Nu är planen att träna själva hemma under kommande vecka för att sedan träna i gruppen utan instruktörer nästa söndag.

Ovido - Quiz & Flashcards