Alla inlägg den 20 februari 2011

Av Elisabet - 20 februari 2011 21:01

Idag tränade vi fritt följ, rutan och påbörjade inkallning med ställande.


Det fria följet gick bitvis väldigt bra, men ena instruktören hade med sig ett barn som lekte i snödrivorna på planen och Nappe sprang dit flera gånger under sitt fria följ. Där får vi för arbetet med att öka hans figurantintresse! Han stack dock aldrig till någon annan, vare sig människa eller hund på eller utanför planen. TRots att han vå så mycket lös... Positionen var annars bra och han hade fint fokus med blicken mot husse långa stunder. Han kollar dock upp på saker som händer runt omkring honom. Riktigt bra blev det omgång två efter en kort stunds vila. Typiskt aussie, vad vi hört...


 


Rutan gick sådär inledningsvis. Först gången in kollade han upp två av konerna, men det var en helt annan sort än vad han är van vid - och rutan var större än vanligt. Vi körde på ganska kort avstånd för att undvika lockelsen av det lekande barnet. Efter två skick utan target i rutan lade vi in den och då blev Nappe helt säker på vad han skulle göra. Han vänder upp mot föraren själv,stannar fint på kommande och står kvar i position. Belöning både inne i rutan och genom avståndsburken. Nästa träning ska vi öka avståndet men ha kvar targeten. Vi måste också tänka på att träna med andras koner och helt annat konmaterial än det vanliga. Ska också använda rutlinjer när tjälen gått ur jorden.


 


Det var svårt att hitta ett lagomläge för inkallningsövningarna, för Nappe stannande inte. Husse var visserligen diffus i sina anvisningar och gav inte röt- och hankommande samtidigt eller ens båda två vissa gånger. det störde det en del. Resultatet var att Nappe gick upp emot tre kroppslängder innan han stannande. Här ska vi köra från stående nos mot nos istället, för att få mer precist ställande innan vi går vidare.


 


På platsliggningen körde vi med kopplet på pga av barnet rörde sig runt omkring och Nappe försökte hålla koll på henne hela tiden. Avståndsbelöning bakom funkade utmärkt. Nappe låg still med kroppen hela tiden. Lapade lite lite snö och titta sig omkring några gånger, men ingen tendens att resa sig alls.


Ovido - Quiz & Flashcards