Alla inlägg den 11 februari 2011

Av Elisabet - 11 februari 2011 09:50

Denna vecka hade vi fått flytta vår lilla appellträning till torsdagen för att få ihop veckan.

Idag började vi med att killarna fick leka lite med varandra medan vi skottade oss in i klubbstugan. Det fick den effekten på Nappe att han hade svårt att gå ner i varv under en stor del av träningen, så det börjar bli tydligt att även sådana detaljer påverkar hans träning.


Inomhus fokuserade vi sedan på framförgående, passivitet och platsliggning. Framförgåendet fungerar nu även om man tar bort en målkon, så nu behöver vi börja köra även utomhus för att få ut avstånden och ta steget mot att plocka bort en av konerna när träningen kommit igång.


Om Nappe har en uppgift kan han håplla sig i skinnet när Enzo tränar, men inte annars. Han vill dit och köra han också. Vi körde några tasstargetar med ställande och lite småövningar för fokuset.


Några fria följ med ställanden gjorde vi också eftersom vi sett att han vid kommandot tar ett steg ut åt vänster med vardera baktass så att han hamnar lite snett. Nu passade vi på att köra ställande längs en vägg så att han inte skulle få chansen att vrida sig. Detta ska vi fortsätta med samtidigt som vi ska backa tillbaka lite i träningen av ställande under gång för att minska hans möjligheter att vrida sig där.


Som avslutning körde vi en platsliggning. Ca 2,5 minuter med förarna på ca 5 m avstånd. Flera gånger lade Nappe ner hakan i golvet, helt spontant, så han kanske börjar kunna slappna av lite mer i övningen nu. Några gånger nosade han lite runt omkring sig och någon gång ryckte han till av ljud utifrån, men han låg hela tiden. Stora framsteg alltså! Nu blir det ju platsliggning även på träningen på söndag, med lydnadskursgruppen, så då ska vi se vad som funkar ute och med fler hundar.

Ovido - Quiz & Flashcards