Alla inlägg den 8 februari 2011

Av Elisabet - 8 februari 2011 21:54

På måndagsträningen var vi bara 3 st på plats, så det blev mycket och effektiv träning. Pga isigt underlag tränade vi inomhus, men vi körde med alla hundarna samtidigt. Det blev därför mycket bra träning i fokusering för Nappe.


Vi inledde med en platsliggning 2 min och Nappe låg okopplad med föraren på ca 3 m hela tiden - man kommer ju inte så mycket längre ifrån inomhus. Han låg hela tiden med gott fokus och vek bara över kroppen på ena lårets yttersida starx innan vi avslutade.


Därefter körde vi positionsträning vid linförighet och fritt följ, både framåt, bakåt och på stället. Några tillfällen med kortare pltsaliggning blev det också. Som avslutning körde vi några sändande till tasstarget på 1-5 m avstånd, som ett led i träningen mot rutan. Han blir allt duktigare på att stanna kvar tills man kommer med belöning, men allra bäst går det ifall man följer med en bit i själva sändandet så att anspänningstiden sedan blir kort. Det känns som vi är en bra bit på väg med "läxan" på tävlingslydnadskursen.


Ovido - Quiz & Flashcards