Alla inlägg den 15 februari 2011

Av Elisabet - 15 februari 2011 22:15

På tisdagen körde vi vid två tillfällen möjligheter för Nappe att gå ut spontant till uppsatta rutor och han tog chansen båda gångerna. Utan kommandon och utan target så visste han i alla fall vad han skulle göra när konerna är uppsatta. Kul! Vi körde dessutom rutan på två olika ställen för att kolla ifall det var platsbundet, men det gick lika bra oavsett plats. Ska bli kul att se hur det blir när vi testar utomhus första gången.

Av Elisabet - 15 februari 2011 13:30

Så har det varit måndagsträning igen. Eftersom matte behöve vara med och organisera upplägget en del, så kunde viu inte riktigt fokusera båda två på alla moment vi körde under kvällen.

 


Efter inledande gemensam linförighet körde husse linförighet, fritt följ och sedan rutan. han blir allt bättre på att hålla positionen under transporter och fokuseringen blir allt bättre. Möjligen ska vi ta små, små korta mikropauser i vårt arbete för att Nappe ska få möjlighet att samla sig mellan varven. Vi provade med avståndsbelöning till rutan för första gången ute idag och efter ett första tveksamt försök så funkade det bra. Han går ut rakt och bra samt ställer sig vid targeten. När vi tog bort targeten blev han lite förvirrad, men då lade vi tillbaka den igen. Han blir också allt bättre på att stå stilla - om man ger ståkommandot i tid. har han redan stannat innan kommandot ges så tar han ett steg med varje tass när ståkommandot kommer. Till nästa träning ska vi se vad som händer om vi bara ställer ut en ruta, utan target i och utan att kommendera. Då får vi ju ett första kvitto på ifall han börjar fatta rutan eller ej.

   


Med matte körde Nappe sedan några långa framförgåenden, mot kon resp avståndsbelöningsburk. Han vill så väldigt gärna iväg så att gärna tjuvstartar. Behöver gå mera utan att han får gå iväg för att befästa positionen innen kommandot. Vi körde också några inkallningar, både valpinkallnig och vanliga och han har mycket fin fart.

 


Vi avstod den avslutande platsliggningen eftersom det var ca 10 grader kallt och Nappe hade fått jobba så intensivt med oss båda. Med tanke på hur de andra hundarna frös så var det nog ett bra val.

Ovido - Quiz & Flashcards