Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Rallylydnadskurs

Av Elisabet - 19 april 2010 22:07

Idag var det dags för rallylydnadskurs igen. Trots att en av kurskamraterna löpte, så var det en OTROLIG skillnad jämfört med förra kurstillfället. Nappe for inte någonting i kopplet, han höll kontakt och brydde sig inte alls så mycket om vad som rörde sig runt omkring i strövområdet.


                                      


Vi körde först lite på klossen för att visa hur långt vi kommit med läxan. Nu gick det att stå framför honom och initiera en vridning och få honom att vrida på bakdelen utan att kliva ner från klossen.


Sedan fick vi träna på vändningar direkt före och efter halter. Det hade vi ju börjat smygträna lite hemma i ostörd miljö, så nu gällde det bara att börja få till ett riktigt bra rörelsemönster som förare.


Sedan fick vi pröva på targetpinne för första gången. Då kopplade vi även över till en liten tunn 5-meterslina istället för kopplet och trots att de andra hundarna tränade en bit ifrån, så gick det väldigt bra. Ett mycket stort framsteg!


          


Targetpinnen använder man för att lättare kunna styra hunden när inte handen riktigt räcker till. Inledningsvis var det inte så lätt att fatta hur man skulle hålla för att det skulle gå att fatta för Nappe, men det verkade som om han kände igen momentet från när vi kört att hahn ska trycka nosen mot vår handflata. Han gick först mer på handen som höll pinnen, men tredje omgången vi körde så gick det riktigt bra.


Targetpinnen skulle vi sedan använda för momentet vänstersnurr under gång. Detta momentet hade vi också tjuvtränat hemma tidigare, så det var ett moment som fungerade bra - trots att vi tyckte att det var svårt med pinnen. Nu är han så smidig när han svänger runt, så vi kommer nog att fortsätta att köra med handtarget i denna övning, om vi inte använder den för att träna pinnföringsteknik.


Det sista momentet för dagen var "åttans frestelser", där man ska gå i en åtta runt två koner utan att ta frestelser i två ytterligare skålar som står korsvis mot konerna. Mot slutet börjad hans ork ta slut men han höll ändå gott fokus ända in i mål. Tröttheten märkte vi på att han inte längre ville kampa som belöning och att han ratade de godbitar som inte var köttbullar. Inte ens levergodis tog han mot slutet utan lät hellre bli godbit helt.


Både vi och Susann märker en OERHÖRD utveckling hos Nappe. Inte bara sedan vi började första rallykursen, utan även från senaste kurstillfället. Vår träningsfilosofi med att träna några små moment i rallylydnaden, eller inspirerat därav, och sedan stegra efterhand verkar passa både oss och Nappe bra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 12 december 2013 00:22

Ett par dagar med vila eftet dagis.  Kampar vid varje hämtning och nu drar han ordentligt bakåt med tyngdpunktsförskjutning. Kan också kasta med flätan om han leker själv. Vilade lite på sängen hemma. ..     ...

Av Elisabet - 12 december 2013 00:22

Ett par dagar med vila eftet dagis.  Kampar vid varje hämtning och nu drar han ordentligt bakåt med tyngdpunktsförskjutning. Kan också kasta med flätan om han leker själv. Vilade lite på sängen hemma. ..     ...

Av Elisabet - 9 december 2013 22:43

Nu när det är kallt, snöigt och ruggigt är det skänt att träna inomhus. Tack var matten på golvet i köket är det nu lättare att träna både den nya "ringdans" och sidogång nos mot nos på planka. I torsdgas var han med inne en stor del av tiden på min ...

Av Elisabet - 3 december 2013 20:49


Körde idag ett pass på klubben. Nappe ville knappt gå och rasta trots att det var direkt efter jobb & dagis. Började med några detaljer till freestylen - och uppfann då ett nytt moment! "Ringdans". Namnsatte det till och med idag eftersom det flöt på...

Av Elisabet - 1 december 2013 20:19


I helgen startade vi upp lite mer fokuserad träning, efter att vi haft en periods vila. Inomhus har vi fokuserat på detaljer i freestylen, som låga backningar, bugningar, kängusättande från ligg och åttan runt benen. Jag har försökt att minska på hjä...

Ovido - Quiz & Flashcards