Alla inlägg den 14 april 2010

Av Elisabet - 14 april 2010 20:29

På allmänlydnadskursen fick vi köra flera bra koncentrationsövningar. Efter vi var ute på samma plats som på Rallylydnaden, fanns det MASSOR med dofter att kolla upp. Dessutom hade lokalbefolkningen mage att cykla, springa, rasta hund och promenera i omgivningarna och det var man ju självklart tvungen att hålla koll på samtidigt.


När man väl fick fokus så gick det dock kalas-bra, så det märks ju att det finns mycket som redan är på väg att befästas. Tack vare rallylydnaden så har vi ju fått en massa övningar som funkar så bra som komplement till de ordinarie tävlingslydnadsmomenten. Vid passivitetsmomenten gick det också bättre än tidigare, så det går framåt även om vi har väldigt trötta alla tre efter träningen...


Vi tycker att vi har gjort ett bra val när det gäller inriktning av träningen och tack vare denna kombination av glada övningar och tävlingsövningar tror vi att det är mindre risk att vi eller Nappe tröttnar om det börjar gå fel. Nu kan man ju helt enkelt bara träna något annat, kanske mindre laddat, och så går man tilbaks till den andra övningen senare. Den principen har vi jobbat efter när det gäller apporteringen och ingångarna i uppletandet och det har ju funkat jättebra.

Av Elisabet - 14 april 2010 20:15

Nu har vi varit på ny kursträff igen. Det var Rallylydnad 2 på DogSpirit meed Susann. Vi var utomhus denna gång och ny miljö och nya kurskamrater, bara tikar förstås, gjorde att det var full fart från start. Nappe är ju lätt att trigga igång, men idag slog han nog rekord i nosningar och vädringar!


Efter lite repetitioner från grundkursen fick vi en ny övning i "bakdelskontroll". Den går ut på att hunden ska snurra runt sina egna framtassar och svänga runt bakdelen vid vändningar. För att bli noga med detta börjar man träna på en kvadratisk träplatta på ca 30 x 30 cm och 4 cm hög, som det är tänkt att hunden ska ha framtassarna på. När hunden kan svänga runt på den fixar man fram en plattare modell, t ex en musmatta eller något som man sedan kan minska i storlek efterhand som hunden blir mer och mer skicklig. Kul med en så utmanande läxa att jobba med!

Ovido - Quiz & Flashcards