Alla inlägg den 15 april 2010

Av Elisabet - 15 april 2010 22:47

Ikväll tränade vi med Gillis och Emma. Vi körde lite lydnad kombinerat med passivitet, vars ett spår samt lek efteråt som belöning. Vi höll till på gräsmattan vid ett sportfält, så vi hade stora ytor att röra oss på, lagom med störningar men ändå torrt och plant underlag.


I lydnaden körde vi en bana med blandade lydnadsmoment från rallyn, allmändlydnaden och ren tävlingslydnad. Första varvet blev det mycket nosning i backen, men det blev allt bättre efterhand. Visst ville han till Gillis ett par gånger under sina träningspass, men det är ju inte så konstigt. Den vilande hunden satt uppbunden strax intill. Lite skall och en del grävande blev det under väntan, men det är mycket mindre nu än ni vi började med bastjänst i höstas.


 


Vi passade också på att köra två apporteringar, i lite 5-meterslina för att förhindra att han skulle börja gå mot Gillis, men det behövdes inte alls. Vi har nu kommit så långt att vi kan köra hela momentet fullt ut, förutom att vi väljer att gå ut med föremålet istället för att kasta ut det. Vi väljer att göra så för att försöka befästa kavrsittandet och inte i onödan locka till jakt efter föremålet.


Nappes spår blev väldigt kontaminerat, med både flera gående och 13 cyklister. dessutom körde vi idag små läderbitar som föremål, eftersom gräset var så kort och vi inte ville att han skulle ta dem på synretning, och det var inte Nappe beredd på. Vi ska köära ett spår til där i helgen för att se om han dragit nyta av erfarenheten från idag.




Som avslutning lät vi grabbarna leka fritt några minuter och efter att de fått springa och sträcka ut ett tag, ropade vi på dem och kundå då kalla in dem tillsammans. Jätteroligt! Det inte inte fungerat tidiagre, så det var ett stort framsteg. Efter första inkallningen fick de leka en stund igen, innan vi kallade in dem och koppla upp för att åka hem.


Sammanfattningsvis en kalasträning  trots att det var på ny plats, med kontinuerliga störningar och svårt spår.

Ovido - Quiz & Flashcards