Alla inlägg den 6 april 2010

Av Elisabet - 6 april 2010 17:15

Idag körde vi en timmes egen träning på brukdshundklubben. Vi inledde med lite rallylydnad och kontaktträning och Nappe var verkligen på hugget. VI hade med oss egna koner och ett litet hopphinder. Sedan körde vi hopp över hinder och apportering enligt lydnadsklass 1, fast vi körde även ett par "hålla fast"-moment med metallapport.


Nappe släppte bara fokus en gång och det var när en familj med tre barn försökte cykla förbi på vägen längs planen. Han sprang halvvägs ditåt men kunde kallas tillbaka. Jätteskönt att kunna våga ha honom helt lös under träning, trots att det inte finns något fast staket runt apelllplan. Vi vill ju gärna kunna börja träna honom i störd miljö och då tycker vi att klubben är ett bra alternativ av flera skäl. För framtida träningar finns det också ett löst staket att sätta upp som klubben köpt in till agilityutrustningen, så det skulle man kunna använda framöver om något svårt ska tränas och vi inte är själva där på plats, som vi varit ett par gånger nu under påsklovet.


 


Avslutningsvis blev det inkallning och en komplett budföring, även om vi inte ställde krav på strikt linförighet vid sidan på väg fram till sändningspunkten. Efteråt gick vi en knapp halvtimme i skogen, med släpande lång lina, eftersom klubbstugan ligger i kanten på ett naturresrvat.

Ovido - Quiz & Flashcards