Alla inlägg den 9 april 2010

Av Elisabet - 9 april 2010 18:12

Idag har vi bara kört en liten kort träning, som förberedelse inför imorgon då vi ska ha nosaktivering på allmänlydnadskursen.


Eftersom Nappe redan från början när vi markeringsövningar körde passiva markeringar, läggande, trodde vi ett tag att det skulle vara "hans grej", men ute i tillämpade spår har det aldrig fungerat riktigt bra. När vi nu har fått till apporteringen och det var dags att starta upp spårträningen på nytt efter uppehållet med skarsnö, kände vi för att se om det gick att få till ett gripande av föremål även i spår.  När vi kör minisök har han redan gått över på apportering av de föremålen, så idag körde vi en förberedande övning inför spåren vi vill köra imorgon.



Vi lade tre korta, ca 25 m långa, spår på grusplan och lade en träapport i slutet av vart och ett av dem. Medan de fick ligga till sig körde vi initiering av apportering med träbit av samma typ och sedan körde vi spåren. I första spåret fick jag säga "apport" för att han skulle plocka upp, men det kom självmant i de andra.


Vi berömde med korv och inbjöd till kamplek efter varje spår, och han verkade kunna koppla om bra, trots att vi behöll selen på och bara kopplade om till halsband efter varje arbete.


Som avslut körde vi ett spår på gick tvärs över planen och alltså korsade de andra spåren. Döm om vår förvåning då Nappe stannade och mrakerade ett föremål halvvägs in på spåret, ett föremål som vi inte hade lagt ut! Det var en lite korrosionsskdadad enkrona, men som tydligen ändå hade sådan vittring att han vände upp mot den helt tydligt från en bits avstånd. Sedan tog han även det spårets träföremål och lämnade av det korrekt, så vi är jättenöjda med dagens lilla insats. Det ska bli spännande att se hur det går i morgon.


Ovido - Quiz & Flashcards