Alla inlägg den 7 april 2010

Av Elisabet - 7 april 2010 09:45

Idag var vi hos veterinären för vaccination. Vi ville utnyttja besöket för så mycket miljöträning som möjligt, så vi bokade även tid för hälsokontroll. Vi hade tur som fick vänta rejält innan det blev vår tur, så Nappe hann verkligen gå ner i varv - även om han tog del i allt som hände runt omkring. Huvuddelen av tiden låg han ner och bara spanande.


I receptionen blev han snabbt tjejernas favorit eftersom "han är sååååå söööööt". Föga förvånande, tycker vi, som återigen fick erkänna att "visst är han lite halvsöt alltid"...


 


När veterinären till slut kom så luktade han väldigt spännande - han var mitt i en valpbesiktning - så det tog en god stund för Nappe att nosa av honom ordentligt. Vi har aldrig sett ett sådant små-smaskande vid avnosning tidigare. Inte ens när han hittat tikdoft.


När veterinären sedan böjde sig ner mot Nappes huvud för att börja undersökningen, blev Nappe så rädd att han sprang in under besöksstolarna, så vi fick jobba en del för att få tillbaka honom igen. Han var väl inte frivillg direkt, men han ställde i alla fall upp. Vid tandvisningen blev det så jobbigt att han började morra, men matte fick öppna munnen och visa ända längst in bland de bakersta tänderna, så det gick mycket bättre än när vi var där för första sprutan. Hanteringsträningen har alltså gett resultat.


 


Veterinären sa att han både såg ut, lät och kändes alldeles utmärkt överallt. Lagom tjock, inga blåsljud på hjärtat (som matte alltid fick höra att hon hade när hon var liten) och ingen tandsten mm, så allt blev noterat som "utan anmärkning".

Ovido - Quiz & Flashcards