Alla inlägg den 17 april 2010

Av Elisabet - 17 april 2010 15:59

Lydnadsträningen vek vi iadg åt läxan på rallylydnadskursen: bakdelskontroll. Vi har nu kommit så långt att en av oss står nos mot nos med hunden medan den andra står bredvid honom och puttar lite lätt på honom i sidled ifall det behövs. Vi tog några biler för att försöka illustrera det hela lite bättre.


Plattan har vi fått låna av Susann på DogSpirit, men håller på att göra en egen, liksom en lite lägre att kunna använda när vi ska höja svårighetsgraden framöver.


 

 

 


Nappe verkar ha fattat att meningen är att han ska ha framtassarna på plattan, för han stiger upp direkt. Sedan är det lite svårt med styrningen i sidled men han börjar nu röra sig så smått även om inte andreföraren står bredvid honom. Vi tränade detta vid tre korta tillfällen idag och vi ser att han utvecklas vid varje tillfälle.

 



Av Elisabet - 17 april 2010 15:45

Idag har vi spårat. Vi lade ett  spår med fokus på vinklar i vår "vanliga" skog som sedan fick ligga en knapp halvtimme, medan vi åkte och handlade hundgodis hos Sara på Glada Ankans Djurbod i Järfälla. 3 vinklar, en 90* höger, en spetsig vänster och en 90* vänster, och 4 föremål - alla av trä. Svag vind. Miniköttbulle i alla vinkelspetsar. Snitsel vid alla föremål resp i vinklarna.


Lugnt och fint påsläpp med bra fokus. Husse fick jobba lite extra med motivering och uppmana att komma och lämna det första föremålet, för Nappe plockade först bara upp det och släppte det sedan. Första vinkeln gick han över någon meter och höll inte rikitgt fokus där, men han plockade alla godbitar i vinkelspetsarna. Den spetsiga vinkeln gick lugnt och bra och kommande föremål plockade han och lämnade av fint. Tredje vinkeln gick direkt in bland några större stenar, men där gick Nappe helt och hållet i spårkärnan. Efter slutföremålet gick vi direkt på promenad efter sedvanlig godisbelöning.


Skogspromenaden körde vi i anslutning till vårt spår, men längre upp i skogen. Vi smygtränade lite inkallning och belönade när Nappe spontant tog närkontakt. Han håller allt bättre näravstånd och springer inte iväg alls lika långt från oss längre.

Ovido - Quiz & Flashcards